HVAC Çalışmalarınızı Doğru Şekilde Yaparak Nakit Tasarruf Edin



Pek çok evin evlerine HVAC sistemleri yerleştirilmiştir. Yıl boyunca bir evi sizin için rahat bir durumda tutmaya yardımcı olan bir HVAC ünitesi. Kurulumu ve bakımı için büyük olasılıkla bir müteahhit tutmanız gerekecektir. HVAC ünitesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


HVAC sisteminiz çalışıyorsa, bir profesyoneli aramadan önce evinizi gezmeyi deneyin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondansatörünüzün fanını temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı açın, bıçakları çıkarın ve temizlemeye başlayın ve ünitenin kendisini nazikçe kapatın.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çim kesimlerini diğer yöne çevirin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteniz zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Dış mekan kondansatörlerinizi gölgeye koyun.


HVAC sistem kontrollerini yaptırdığınızdan emin olun. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sistemin yıllarca çalışır durumda kalmasına yardımcı olacaktır.


Çift cam yerine tek camlı pencereleri değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki kışın da sıcak tutar.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanız söz konusu olduğunda size yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar bir PC veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Servis ziyaretiniz sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu, sisteminizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlar.


Eviniz için hangi boyutta ünitenin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Zaman ve paraya değip değmeyeceklerine karar vermek için kullanabileceğiniz kanıtlanmış geçmiş performansa sahip şirketler. Bir yükleniciyi işe almak önemli bir risk alıyor olabilir.


Arkadaşlarınızdan ve güvendiğinizden müteahhit tavsiyeleri isteyin. Kaliteli bir iş çıkarmış kişiler genellikle bunu anlatmaya fazlasıyla istekli olurlar. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Kontrol edebileceğiniz farklı siteler var. Bu, ilgilenmek istediğiniz müteahhitlerin yanı sıra kaçınmak istediğiniz müteahhitleri bulmak için kullanışlıdır.


Parlak bir bariyer, HVAC ünitenizin verimliliğini artırır. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Hatta tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Ünitenizin tıkanmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, testler kendi masraflarını karşılayacaktır.


Klima alışverişi gerektiren alanı ölçün. Oda alanının her bir fit karesi için genellikle yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, bunların toplam kare görüntülerini eklemeniz yeterlidir.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamamalıdır. Soruna neyin neden olduğunu bulduktan sonra, sizin iyiliğiniz için işi hızlı bir şekilde yapabilmelidirler.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Müteahhitler ve HVAC üniteleri söz konusu olduğunda bu ipuçları yardımcı olacaktır. Kurulan ünitenin doğru çalışması ve bakımlı olması önemlidir. Gelecekte minimum sorun yaşamanız için bu tavsiyeyi iyi kullanın.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları

Comments