Hvac Hakkında Herkesin Kullanabileceği İyi Sağlam Tavsiyeler



HVAC hakkında bilgi edinmek çok zor görünebilir. Ancak, bu makaleyi incelemeye zaman ayırırsanız, o kadar da zor değil.Bu tavsiye, HVAC sisteminizde basit onarımlar söz konusu olduğunda acemilere bile yardımcı olacaktır.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, bir yükleniciyi aramadan önce evin etrafına bakın. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Yaz mevsiminden önce kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Harici kondansatör ünitelerinde biriken pisliği temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çekin ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerinizi üniteden farklı bir yönde hedefleyin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Düşme sırasında fanın sık sık ızgaraya oturduğundan emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Lastik veya metal kapaklarla kaplı bağlantı noktalarını bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı da korur.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Servis ziyaretiniz sırasında, profesyoneller sistemin motorunu inceleyerek yardımcı olabilirler, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu birkaç basit şey, HVAC sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir.Bu başınıza gelen bir şeyse, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı yalnızca fana çevirin. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni başlayan deneyimsiz bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Fiyat teklifleri için farklı şirketleri aradığınızda tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini öğrenmek için en az bir avuç müteahhit aramak istiyorsunuz.


Tavan arasına, HVAC sisteminize parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarısı sıcakken evinizin serin kalmasını sağlar. Tavan arası alanınızı bile daha verimli kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını öğrenin. Eviniz ne kadar az ısınırsa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, duvara çarpmayan bir tane kullanın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde iş türlerine sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, kondansatörünüzün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir. Ünitenin gerilmesini önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bu, sisteminizde konforu sürdürmek için gereken BTU sayısını belirler.


Bu tür birimler, verimlilik için belirlenmiş katı kurallara uygundur. Bunlar ABD tarafından uygulanmaktadır. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu üniteleri incelemeye zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu sızdıran kanallar, hizmet maliyetlerinin dörtte birine kadar çıkabilir. Kanalların kapatılması kolay ve ucuzdur ve daha sonra yıllık elektrik faturanızı önemli ölçüde azaltabilir.


HVAC sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve ısıtma kanallarını temizleyerek temiz havanın keyfini çıkarın. İyi durumda olduklarından emin olmak için sık sık kanallara bakın. Bir miktar hasarı olan kanallar, alanı ısınarak ısınma faturasında daha fazla ödeme yapmanızı sağlayacaktır.


Artık her şeyle başa çıkmaya hazırsanız, HVAC tavsiyelerini takip etmekte çok fazla sorun yaşamazsınız. Yukarıdaki tavsiyeleri kullanarak işlerin istediğiniz şekilde yürümesini sağlamak çok kolaydır. Akıllıca kullanın ve bunu para kazanmanın bir yoluna bile dönüştürebilirsiniz!


Daha fazla oku:12000 btu klima fiyatları

Comments