HVAC Sorunlarının Nasıl Çözüleceğini Öğrenin



HVAC sisteminizin bozulmasına izin vermek, uğraşmak isteyeceğiniz bir şey değildir. Muhtemelen buradasınız çünkü HVAC sisteminin uzun süre çalışmasına ve sağlıklı olmasına yardımcı olmak için neler yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsunuz. Aşağıdaki makale tam size göre bazı yararlı ipuçları içermektedir!


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Fan kanatlarını temizleyin ve bobinler yay gelir. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Harici kondenser ünitelerini temizlediğinizden emin olun. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çekin ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpmayın. Çiminizi üniteden bir yöne doğru yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal kapakla kaplıdır. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış mekan kondansatörlerinizi gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur ve daha az sıklıkta onarılması gerekir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki kışın da sıcak havayı korur.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'de kontrol edin ve durumunuza bakın. Bunu yapmak, daha iyi bir karar verme olasılığınızı artırır.


Eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Daha yeni bir yüklenici işe almak, önemli bir risk almak anlamına gelir.


Bir HVAC yüklenicisi bulabilmek için etrafa sorun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu ayrıca hangi şirketlerden kaçınılması gerektiğini bilmenizi sağlayacaktır.


Artık diğer müşterilerin yorumlarını paylaşabilecekleri farklı çevrimiçi siteler var. Bu, birlikte çalışmanız ve sizinle iyi çalışmayabilecek kişiler için daha kolay hale gelecektir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta doğru yapılırsa tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Dikkate alınması gereken şeyler var. Sistemler, etkili bir şekilde ısındıkları veya soğuttukları toplam alana göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa daha büyük bir birim satın almak daha iyidir.


HVAC ünitesi bir klik sesi çıkarırsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri derhal kontrol edin. Genellikle, soğutma sistemindeki fanlara çarpan enkazdan kaynaklanır. Bir servis teknisyenini aramadan önce bakın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz çalışmak için gereken türden deneyime sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı bir acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, evinize istedikleri zaman ulaşabilmelidirler.


HVAC sisteminiz önemli bir birimdir. HVAC'niz arızalanırsa, onarımı pahalı olabilir. Yukarıdaki önerilerin amacı, HVAC sisteminizde pahalı onarımları önlemenize yardımcı olmaktır.


Daha fazla oku:eca şofben fiyatları

Comments