HVAC'ınız Sizin İçin Çalışmalı, İşte Nasıl



Birçok kişi çalışmayı bırakana kadar HVAC'lerini düşünmez. Arızalı bir sistemi düzeltmek için doğru kişiyi bulmak zor olabilir. Bu makale doğru şirketi seçmenize yardımcı olabilir.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsan çok daha zor olacak.


Kondansatör ünitenizdeki kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi şeylerin ne zaman yığılacağını bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Ayrıca aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına da neden olabilir.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpmayın. Çim biçimlerinizi diğer yöne çevirin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Yapraklar ve döküntüler sisteminize zarar verebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve bloke olursa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin çalışma düzenini koruyabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında da sıcak tutar.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecek. Bunlar sisteminize yardımcı olacaktır.


Evinizdeki sıcaklığın içeride tehlikeli derecede yüksek bir sıcaklığa yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar, bir evi makul bir süre içinde sadece yirmi derece Fahrenheit soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, onu yalnızca 80 veya daha fazlasına düşürür. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı derhal fan ayarına getirin. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdan gelen ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmanız gerekmeyeceğinden emin olmanızı sağlar. Hatta tavan aralığını daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın alacak mısınız? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekiyor. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. Bir birimin biraz fazla küçük olması yerine yanılmanız akıllıca olacaktır.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi üretiyorsa, içinde herhangi bir pislik olup olmadığına bakın. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir servis teknisyenini aramadan önce sisteme dikkatlice bakın.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC şirketi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu teşhis etmede sorun yaşamayacaktır. Hızlı bir teşhisin ardından, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, havanın duvara doğru bakmadığından emin olun.


Artık okumayı bitirdiğinize göre, HVAC sistemleri hakkında biraz daha fazla şey biliyorsunuz. Gelecekte ne olursa olsun, hazırlıklı olacaksınız. Bu ipuçlarını her zaman hatırlayın ve gelecekte de amaçlarına hizmet etmeye devam edecekler.


Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments