Ne kadar çok bilirseniz, o kadar çok HVAC ustası olursunuz



Güvenilir bir HVAC ünitesi, ev hayatını daha keyifli hale getirir. Ancak HVAC sisteminizde bir arıza yaşarsanız, durum çok hızlı bir şekilde sinir bozucu hale gelebilir. Ünitenizin bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek aşağıdaki ipuçlarını en aza indirir.


HVAC sistemiyle ilgili bazı sorunlarınız varsa, bir uzmanı aramadan önce evde bir tur atın. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini her yıl bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal kapaklarla kaplıdır. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sistemin yıllarca verimli çalışmasını en üst düzeye çıkaracaktır.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Asla evinizin çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar bir evi kısa sürede yaklaşık 20 derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, sadece 80 derecenin biraz üzerine kadar soğutabilirsiniz. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. BBB ile kontrol edin ve durumunuzu arayın. Bu, akıllıca bir karar vermenize yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı hemen fan ayarına getirin. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Arkadaşlarınıza sorun ve HVAC yüklenici tavsiyeleri için güvenin. Kaliteli iş yapmış insanlar genellikle bunu anlatmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu ayrıca kaçınmanız gereken şirketlerin adlarını öğrenmenize de yardımcı olabilir.


Müşterilerin hizmetler tarafından kendilerine nasıl davrandıkları hakkında konuşmalarına olanak tanıyan bir dizi çevrimiçi web sitesi vardır. Bu, birlikte iyi iş çıkaran ve fakir olan insanları bulmak için yararlıdır.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Çok sayıda fiyat teklifi isteyerek büyük miktarda tasarruf edebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğine karar vermek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak istiyorsunuz.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıda hava sıcakken evinizi serin tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Bir HVAC sistemi mi arıyorsunuz? İlk önce düşünmeniz gereken birkaç şey var. Bir sisteme verilen derecelendirme, kapladıkları alana göre genellikle ne kadar derecelendirildiğini söyler. Daha küçük olanı satın almaktansa, daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testin kendi masrafını karşıladığını göreceksiniz.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bir şeyleri test etmesi için birini de kiralayabilirsiniz ve çoğu zaman testin hiçbir maliyeti yoktur.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işte deneyimli olduklarından emin olun.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri için ek ücretler eklemeye çalışacaktır. Yazılı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları daima takip edin.


Bu, yeni sisteminizin evinizin ortamını rahat tutmak için ne kadar BTU'ya ihtiyaç duyacağını belirleyecektir.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminizin dinlenmesini sürekli olarak ayarladığı için ısıtma ve soğutma faturalarınızı düşürür.


Bu enerji ürünlerinin katı verimlilik kurallarını karşılaması garanti edilir. Bu yönergeler ABD tarafından belirlenir. EPA'yı kısaca korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, evinizin kamu hizmeti maliyetlerinin dörtte birine kadar ekleyebilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Artık HVAC üniteniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalısınız. Rutin denetimleri yapmadığınızda yalnızca kötü şeyler olur. Umarım, düzenli HVAC bakımına devam edersiniz ve bu kabusun sizi veya evinizi sarması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.


Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları

Comments