Paradan Tasarruf Etmek İçin Bilmeniz Gereken Tüm HVAC Önerileri



Bu makale size yardımcı olacak bazı harika bilgiler içeriyor.


Bir tamirci aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu bilin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye onlara yardımcı olabilecek bilgileri verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteniz zarar görebilir. Düşme sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve eğer birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sisteminiz zarar görebilir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hava 60 derece Farenheit'in altına düştüğünde yapılmalıdır.Bu basit ipucu, sistemin yıllarca verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve onarımlarda çok tasarruf etmenizi sağlar.


Bir bakım ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaktır. Bu, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizdeki sıcaklığın içeride tehlikeli derecede yüksek bir sıcaklığa yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar bir evi kısa sürede yalnızca yirmi derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul bir şekilde soğuyabilirsiniz. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu size olan bir şeyse, evinizdeki termostatı sadece fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Arkadaşlarınıza ve ailenize HVAC yüklenici önerilerini sorun. Geçmişte yapmış olanlar genellikle bunu anlatmaya isteklidirler. Bu ayrıca, ne pahasına olursa olsun hangi yüklenicilerden kaçınmanız gerektiği konusunda size iyi bilgiler sağlayabilir.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Fiyat teklifi için farklı şirketleri aradığınızda çok para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az beş müteahhit aramak istiyorsunuz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın alacak mısınız? Birkaç önemli şeyi saklayabilirsin. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını öğrenin. Evinizin içinde ne kadar az ısı varsa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


HVAC ünitenizden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, bir engel olup olmadığını görmek için hemen bakın. Genellikle, soğutma sistemindeki fanlara çarpan enkazdan kaynaklanır. Bir profesyonele harcamadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Bunu şu formülü kullanarak kolayca hesaplayabilirsiniz: oda alanının fit kare başına 20 BTU. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, bu hesaplamaya ulaşmak için kare görüntülerini toplayın.


Ne yaptıklarını bilen ve hızlı çalışabilen bir HVAC şirketi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu kolayca teşhis etmelidir. Neyin yanlış olduğunu anladıklarında, sorunu düzeltmek hızlı ve kolay olacaktır.


Üniteyi sadece köşeye koyabiliyorsanız, havanın duvara hapsolmayacağı bir ünite alın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz çalışmak için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Bir müteahhit düşünürken daima referans aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik acil durum numarasına sahip olmalıdır. Ne olursa olsun, ihtiyaç duyulduğunda size gelebilmeleri gerekir.


Dışarıda sizden fazla ücret alacak müteahhitler var. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.


Artık HVAC üniteleri hakkında çok şey biliyorsunuz. Mümkün olduğunca çok şey öğrenmek için zaman ayırdığınızdan emin olun. İşe başladığınızda verilen tüm yönergeleri kullanın.


Daha fazla oku:eca yoğuşmalı kombi fiyatları

Comments